Este posibil să fi auzit destul de mult termenul de „analiză web” în ultimii ani. De fapt, echipe întregi sunt acum dedicate înțelegerii și execuției analizelor. Dar, exact, ce sunt analizele site-ului web și cum poate înțelegerea acestora să vă ajute site-ul și afacerea dvs.?
Ne vom arunca cu capul în terminologia și aplicația de analiză de mai jos, astfel încât să puteți utiliza mai bine puterea datelor pentru a vă ajuta să reușiți.
Ce înseamnă „analiza web”?
În termenii cei mai simpli, „analiza web” este procesul de înțelegere a comportamentului utilizatorilor de site-uri web, apoi valorificarea acestor informații pentru a îmbunătăți experiența site-ului web.
Aceasta constă în date derivate din site-ul dvs. în timp real, care vă arată exact cum navighează clienții și cum interacționează cu site-ul dvs. web în grafice și diagrame. Acestea sunt „valori” și pot fi folosite pentru a măsura obiectivele dvs. de afaceri.
Există o serie de site-uri web care oferă analize, precum și instrumente de afaceri, dar obiectivul final este același: analizele oferă informații despre clienții dvs., care, la rândul lor, vă vor ajuta să vă îmbunătățiți obiectivele mărcii în ansamblu.
Este important, totuși, atunci când vorbim de analiza site-urilor web pentru a lăsa datele să vorbească de la sine. Deși există anumite valori care ar putea arăta ca importante (afișări sociale, de exemplu), valoarea reală ar putea fi mai puțin interesantă, dar mai valoroasă (de exemplu, implicarea în mediul social).
Cum folosiți datele în mod eficient?
Chiar dacă există o multitudine de date din care puteți alege, prea multe date și o aplicație insuficientă sunt capcane comune pentru mărcile care încep doar în analiză. A cunoaște care puncte de date sunt importante și care oferă rezultate este echivalent cu greutatea lor în aur.
Pentru analiștii de pe site-uri web, există un număr de „Indicatori cheie de performanță” (KPI-uri), care se bazează cel mai mult pe colectarea informațiilor specifice. KPI-urile pe care le alegeți ar trebui să arate cât mai exact dacă o afacere progresează sau nu spre obiectivul său.
Potrivit Shopify, KPI-urile sunt la fel de importante pentru branduri ca și strategia și setarea obiectivelor. Fără KPI-uri, este greu să se evalueze progresul în timp, iar brandurile ar trebui să aibă grijă să ia decizii pe baza instinctului, a preferinței personale sau a credinței.
Atunci când colectați date, ar trebui să analizați foarte bine cât de potrivite sunt acestea pentru strategia generală a companiei și să se ajusteze strategia în funcție de datele primite.