Fără analiza site-urilor web, este posibil să nu vedeți ce anume influențează experiența de cumpărături pentru utilizatorii dvs.

Dar, dacă vă uitați la datele de pe site-ul dvs., nu va dura prea mult timp și veți identifica exact problemele. De exemplu, este posibil ca paginile dvs. de pe site să dureze prea mult pentru a fi încărcate (o problemă obișnuită, mai ales atunci când imaginile sunt prea mari!). Sau, probabil, site-ul dvs. nu permitea clienților să achiziționeze ca oaspeți (solicitând clienților să creeze un cont a fi o oprire pentru cumpărătorii ocupați).

Poate site-ul dvs. a fost prea confuz – clienții nu pot găsi ceea ce au nevoie cu bara de căutare. Sau poate că SEO nu aducea suficienți clienți noi (cu alte cuvinte, site-ul dvs. nu a atras traficul de căutare organică).

Există numeroase motive pentru care, în această situație ipotetică, un site web ar putea fi sub performanța recomendată – și prin înțelegerea informațiilor din analiza web, puteți remedia problemele de performanță.

Din acest exemplu de vânzare a încălțămintei, puteți înțelege, acum, comportamentul clienților:

  • Clienții dvs. nu doresc să aștepte încărcarea paginilor. Se grăbesc, au nevoie de confort.
  • Clienții dvs. doresc căi de cumpărare clare și ușor de urmărit din momentul în care fac clic pe un produs până în momentul în care dau clic pe „Check out”.
  • Trebuie să acordați atenție SEO în cadrul site-ului dvs. web și să testați diferite cuvinte-cheie pentru a atrage diverse rezultate de căutare.

Cum se pot îmbunătăți brandurile din analiza înțelegerii?

Odată ce aveți toate aceste informații, este important să faceți următorul pas: învățarea și testarea datelor. La urma urmei, acesta este scopul principal al analizei – îmbunătățirea afacerii dvs. prin date!

De exemplu, dacă datele dvs. arată că mai mulți oameni cumpără încălțăminte albastră în timpul verii decât pantofii roșii, testați această perspectivă oferind mai multe produse de încălțăminte albastră în toamnă. Dacă această tendință albastră continuă, veți ști că albastrul este cea mai populară alegere a culorilor clientului dvs. și vă puteți mișca, probabil, în crearea altor produse din această culoare.

Există nenumărate moduri în care puteți utiliza noile statistici de analiză pentru a vă ajuta. Iată doar câteva:

  • Îmbunătățiți experiența generală a utilizatorilor site-ului pentru clienții dvs.
  • Conectați-vă cu clienții într-un mod mai personalizat
  • Oferiți clienților dvs. conținut suplimentar sau informații
  • Descoperiți nevoile de produse noi pentru piață și completați diferența
  • Creați un mesaj de brand mai pozitiv pe internet

Sperăm că acum înțelegeți valoarea analizei site-ului web și modul în care acestea vă pot ajuta să obțineți succesul brandului dvs.