1. Comparați tendințele, nu doar diferențele

Software-ul de analiză web face extrem de ușoară compararea perioadelor egale ale datelor adiacente, cum ar fi lună-lună sau an-an, dar și alte comparații logice, cum ar fi media săptămânală, ziua curentă, față de aceeași zi a săptămânii trecute și alte opțiuni mult mai dificil de configurat.

Din păcate, cea mai bună modalitate de a găsi sens în tendințe este exportul de date în Excel și analiza aceste numere manual sau prin utilizarea tabelelor pivot. Puteți adăuga straturi de analiză suplimentară, cum ar fi calcularea mediei pe termen lung, a varianței și a deviației standard.

2. Analizați semnificația datelor înainte de a trage concluzii

Nimic nu este mai rău decât un analist web care se plânge de fiecare mic de „spike” într-o rată de conversie.

Calculul deviației standard este o modalitate ușoară de a determina dacă schimbarea pe care o vedeți în cifre absolute este semnificativă din punct de vedere statistic, dacă datele dvs. nu se încadrează în două deviații standard ale mediei.

3. Săpați mai adânc cu segmentarea

Deciderea unei forțe motrice pentru schimbări semnificative din punct de vedere statistic este locul în care probabil veți petrece 90% din timpul dvs. în formularea de informații.

Uneori, forța motrice din spatele schimbărilor observate poate fi dureros de evidentă, cum ar fi funcționarea defectuoasă pe un site web, dar alteori o schimbare poate fi ca și cum ar fi căutarea unui ac în carul cu fan. Prin segmentarea datelor dvs. de analiză, puteți găsi rapid trăsături comportamentale comune, care influențează modificările observate în tendințe.

4. Corelați tendințele raportate cu impactul afacerilor

Aceasta este partea din raport care ar trebui să răspundă: de ce îmi pasă? Ca o regulă simplă, încercați să atribuiți ipotezele corecte în generarea veniturilor, economiile de costuri sau satisfacția vizitatorilor înapoi la tendințele pe care le observați.

De exemplu, pagina de destinație pentru o campanie sezonieră a avut o performanță semnificativă mai bună anul trecut? În caz afirmativ, cât de repede s-ar putea face o schimbare și care ar fi efectul general pe care schimbarea îl va avea asupra vânzărilor de bază?

5. Faceți insight-urile acționabile

Cea mai ușoară modalitate de a face interacțiuni este de a obține idei pentru un program complementar de optimizare. Deși există numeroase locuri pentru a începe optimizarea, obiectivul pentru rapoartele dvs. de analiză web este să includă statistici care pot fi efectiv realizate într-un timp scurt și care au un impact semnificativ.

Nu are niciun sens să testați modificările paginilor cu mai puțin de 1% din traficul site-ului dvs. și nici nu aveți niciun sens să recomandăm modificări ale paginilor dincolo de controlul organizației dvs.

Sperăm că aceste sfaturi v-au fost de folos și că le veți pune în practică într-un mod cât mai folositor pentru dvs.